Løvås Transportfirma AS har inngått samarbeid med OL-roer og søppeldykker Martin Helseth

Vi er glade over å kunne bidra med vår kompetanse for å effektivisere det fantastiske arbeidet som Martin Helseth utfører i det han bytter ut landslagsdrakten mot våtdrakten for å redde Oslofjorden fra forsøpling.

OL i Tokyo var første gang norgesmesteren Martin Helseth representerte Norge i de olympiske lekene, og nå sikter han seg inn på EM og VM 2022. Som roer er han ambassadør for «The Big Plastic Pledge». Dette er et program av IOC som går ut på å bruke idrettsutøvere som forbilder for å begrense bruken av unødvendig engangsplast. Ved siden av idrettskarrieren bruker Martin mye av sin ledige tid på å dykke etter søppel og rydde opp i Norges hav og innsjøer.

Bytta ut fisken med søppel
Interessen for fridykking startet allerede som 11 åring, og under mange år har Martin drevet med harpunfiske. For et par år tilbake la han merke til at forekomsten av søppel var alt mer vanligere når han dykket. Martin gjorde en avtale med seg selv; at for hver fisk han plukket opp skulle han ta med en mengde søppel til overflaten. Forekomsten av søppel økte, og kort tid etterpå innså han at her måtte det skje noe raskt. Fra den dagen tok Martin opp kampen mot maritim forsøpling, og bytta ut fisken med søppel.

Får bedre flyt i ryddeaksjonene
En ting er å få søppelet opp på land, men en stor utfordring er håndteringen i etterkant. Det blir ofte unødvendig mye stress med ringing til ulike aktører for å få avfallet håndtert, forteller Martin.

Gjennom dette samarbeidet vil Løvås Transport bistå med utstyr og kompetanse for å sikre at avfallet blir transportert og håndtert på riktig måte. Vi skal på ingen som helst måte gå fra kjernevirksomheten til å bli Norges nye miljøkjempe! Derimot har vi lyst til å bidra med vår kompetanse i en sammenheng som fører til et bedre klima. Når muligheten dukket opp for hjelpe Martin med å oppnå bedre flyt og effektivitet i aksjonene sine, var det for Løvås en «no brainer», forteller Tony Randin som er daglig leder i Løvås Transport.

Mange likheter med roingen
Løvås skiller seg ut blant konkurrentene gjennom å tilby express avfallshåndtering. Responstiden vi leverer er en stor grunn til at kundene våre velger oss som leverandør. Det er gjennom god planlegging, fokus i detaljer og korte kommunikasjonslinjer som Løvås Transport klarer å levere en så tilfredsstillende responstid til kundene. Det er helt klart faktorer som også er avgjørende for å lykkes som lag i roing, noe som gjør samarbeidet med Martin mer interessant og relevant, forteller Oscar Jeverstam som er markedsansvarlig i Løvås Transport.